Opening op zondag 23 februari 2014 v.a. 15.00 u. Verder te bezoeken vando 27 februari  t/m zo 23 maart altijd van 14.00 tot 17.00 u en op afspraak (Met de carnaval gesloten)

Stichting Idee-fixe is altijd in beweging. Zij organiseert al weer de tweede expositie op de nieuwe IDFXlocatie aan Houtmarktpassage 28B in Breda.

Met verrassend werk van Gert Paans, beeldend kunstenaarr, www.gertpaans.nl en Timmerman www.kunstkasten.nl. Hij werkt samen met Hans Klaverdijk, beeldend kunstenaar (www.hansklaverdijk.com)   

in het samenwerkingsproject PEKT www.pekt.nl

Zijn momumentale beelden en zijn fantastische kasten zijn zeer zeker op hun plek in deze NOWHERE shop gelegen aan de Kunststraat in de Houtmarktpassage.

Paans studeerde af aan AKV St. Joost Grafiek en Monumentale vormgeving.

Zijn werk is kleurig en sprankelend met kritische wendingen. Zijn kasten vormen samen met zijn beelden de drager van zijn kijk op de samenleving. Zij gaan over consumptie, recycling en het één zijn met de moeder die wordt afgebeeld als Maria. Het gaat vooral over 'kijk ons eens'!

Citaat van de kunstenaar:

"Een boom die groeit, een bloem die bloeit, een merel die stoeit met een worm. Het riet dat ruist, een slak die huist, een mens is ook maar een vorm. De juf op de lagere school schijnt eens tegen zijn moeder gezegd te hebben; Gert is een dromerig jongetje die verticale lijnen trekt waar de rest van de klas de letters van het alfabet oefenen".

Een selectie van de werken van Paans zijn te zien bij deze expositie vanaf de opening op zondag 23 februari tot en met zondag 23 maart 2014.