za 16 jul '16 tot zo 24 jul '16

OPENING VAN GENIUS OP ZATERDAG 16 JULI OM 16:00 U MET EEN OPTREDEN VAN HARRY MERRY & TAMARA WOESTENBURG

FINISSAGE ZONDAG 24 JULI OM 17:00 U MET OPTREDEN VAN UTE HEIM EN HAAR PRAIRIE ORKEST.

STADSGALERIJ OUDE VEST 34 BREDA 16 T/M 24 JULI 2016

Van zondag 17 juli elke dag tot en met zondag 24 juli van 14-17

Op zaterdag 16 juli vindt om 16:00 u de opening plaats van ‘GENIUS’. Installatie, tekeningen, sculpturen, performance en video van de beeldend kunstenaar Ute Heim uit Munchen (D). Met tegen 16:30 u een optreden van Harry Merry & Tamara Woestenburg. Franz Schneider, conservator bij Die Neue Galerie Landshut uit Landshut (D) die de betreffende kunstenaar, Ute Heim heeft voorgedragen, opent de expositie. Deze uitwisseling wordt georganiseerd door Stichting Idee-fixe in nauwe samenwerking met Die Neue Galerie Landshut uit Landshut (D).

Iedereen is van harte welkom bij de opening van Genius. Locatie Stadsgalerij Oude Vest 34 Breda. Zie ook www.idfx.nl en (https://www.facebook.com/stadsgalerijbreda).

Ute Heim (http://www.uteheim.com/) woont en werkt in Munchen. Heim studeerde vrije kunsten aan de Akademie voor beeldende kunst in Munchen, bij James Reineking en Stephan Huber. Zij exposeerde onder andere in de Rathausgalerie Kunsthalle in Munchen, Stadsgalerie Ada in Meiningen. Zij ontving diverse studiebeurzen en subsidies. Op dit moment werkt zij als autonoom beeldend kunstenaar en muzikant in Munchen en in de Prairie.

In haar expositie Genius bij IDFX EXCHANGE toont zij werken die gaan over vergankelijkheid, behoud en constructie van romantisch verklaarde situaties. Sculpturen die overgaan in installaties en doorlopen in video’s. Door het verbinden van verschillende momenten uit autobiografische, kunsthistorische en vreemde situaties, wil zij de toeschouwer in een ondoordringbaar labyrinth van vragen over schijn en zijn, werkelijkheid en fictie, voorwending en realiteit lokken.

Het zwaartepunt van Genius ligt bij twee werken. `Ceci n`est pas V.G.`, zelfportret met verbonden oor, en de performance `High Noon`, die in de week voorafgaand aan de expositie bij verschillende bushaltes in Breda wordt uitgevoerd. ((Haar allereerste uitvoering vond plaats in 2015 in Hauptbahnhof München, 13. RischArt_Projekt). Sommige werken toont zij hier voor het eerst.

Harry Merry (http://harrymerry.com/), muzikant en performer,  is een markante Rotterdamse multi-instrumentalist en een van de weinige Nederlandse muzikanten die geplaatst kan worden binnen het genre 'outsider music'.  Ook bekend van Man Bijt Hond die een item aan hem wijdde in okt/nov 2014.  en hij is hoofdpersoon in de documentaire 'Hier is Harry Merry' gemaakt door film- en theatermaakster Joke Olthaar (Rotterdam). De premiere hiervan vond plaats tijdens het IFFR 2013.  Speciaal voor deze opening treedt hij samen op met de zangeres Tamara Woestenburg. Zij is singer songwriter en zeer expressief, uitgesproken, origineel en oorspronkelijk met een rauw tintje. Dat komt duidelijk naar voren in haar performance (tamarawoestenburg.com). 


Praktisch:

Project: IDFX EXCHANGE

Organisatie: Stichting Idee-fixe (IDFX) www.idfx.nl   ism Franz Schneider van Die Neue Galerie Landshut uit Landshut (D) http://ngla.de/

Exposant: Ute Heim uit Munchen, Duitsland http://www.uteheim.com/

Opening: zaterdag 16 juli 16:00 u

Finissage: zondag 24 juli 17:00 u

Locatie: Stadsgalerij Oude Vest 34 Breda

Open van zondag 17  t/m zondag 24 juli  van 14 - 17 u en op afspraak