Aankomende donderdag 25 september vindt om 17.00 u, Houtmatktpassage 28B Breda, de opening plaats van FINAL CUT. Een foto-expositie met werk van de fotograaf Menno van der Meulen (Arnhem).

"Als voyeur zie ik mijn wereld als één grote visuele speeltuin waar alles mogelijk is en waar ik bepaal wat schoonheid is", aldus een citaat  op zijn website www.mennovandermeulen.com

Hij bestudeerde lichttechnieken in de schilderkunst van de 18e eeuw en past die toe in zijn fotografie. Hij bedenkt en bepaalt zijn licht zelf. Dit resulteert in zacht filmische foto's met taferelen die doen denken aan de klassieke schilderkunst.

Door toeval kwam van der Meulen in aanraking met BDSM (sexuele voorkeur waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van fysiek opgelegde beperkingen en het fantaseren van een machtsrollenspel). Hij fotografeerde een tiental BDSM-feesten en ging zelf op in deze subcultuur, waardoor hij heel dicht op zijn onderwerp zat. Een aantal van deze foto's, waarin hij zelf ook figureert, zijn nu te zien in deze expositie.

Menno van der Meulen studeerde dit jaar af aan de Fotoacademie Amsterdam (De grootste en meest ambitieuse hogeschool voor fotografie in Nederland).

FINAL CUT was zijn eindexamenwerk: 'wat begint met onwetendheid, eindigt bij 'de laatste snee' in de geest en in de huid',