za 29 jan '22 tot zo 27 feb '22

ONDER VOORBEHOUD. Van zaterdag 29 januari tot en met zondag 27 februari 2022 exposeert de beeldend kunstenaar Yanick van Gastel bij IDFX. [onder voorbehoud ivm Corona-protocol]. Opening zaterdag 29 januari rond 16:00 u. [kan nog worden aangepast].

YANICK VAN GASTEL: door middel van fotografie vangt van Gastel momenten, die haar terugvoeren naar haar kindertijd.  Deze vastgelegde momenten kristalliseert zij uit door een proces van teruggrijpen, herhalen en verder gaan. Als iets in het beeld haar raakt legt zij het vast door dat moment uit de foto tillen.  Vaak is dit het moment waarin zij zich losmaakt van het platte vlak en een volgende stap maakt naar de ruimte; Om uiteindelijk het ruimtelijke werk en/of installatie definitief te plaatsen in de wereld om haar heen. 

Van Gastel studeerde autonoom beeldende kunst (BA) op AKV|St Joost en volg nu de opleiding fotografie op het IKO. Door zich te specialiseren in fotografie is het voor haar mogelijk meer verdieping aan te brengen in haar ruimtelijk werk. 

De expositie loopt door tot en met zondag 27 febr. Openingstijden van donderdag tot en met zondag 14 tot 17 u.