Performance op zaterdag 10 juni 2023
Performance op zaterdag 10 juni 2023
Performance op zaterdag 10 juni 2023
di 06 jun '23 tot za 10 jun '23

MET ALS AFSLUITING: Performance Nevenka & Butje .

Op zaterdag 10 juni om 19.00 u, presenteren de studenten Daan Princen en Thijme Maassen ‘Nevenka & Butje’. Ter afronding van hun werkperiode die start op dinsdag 6 juni. Zie over dit project van IDFX hier.

Twee quasi ruimtes die zich uiten in decorstukken zullen de expositieruimte vullen. Thijme vindt zijn inspiratie in ‘leegstaande’ winkelpanden in de Sloveense hoofdstad Ljubljana, die vooraf aan hun verbouwing niet zijn opgeruimd. In een toneelstuk blaast Thijme leven in absurde scenes. Wel is hij zelf nog nooit in het theater geweest. Hij vind het namelijk een beetje spannend. Theater is daarmee voor Thijme wat Deense treinwagons zijn voor schilder Tal R, dat wil zeggen dat hij er eerder nooit onderzoek naar heeft gedaan.

De ruimte van Daan grijpt terug naar een diepe herinnering van hem: Poppentheaterstukken voor kinderen in Poppentheater MARAG te Oss. De naam MARAG is ontleend van de eerste letters van Margriet Pullens en Agnes Huijgen. Met deze herinneringen in het achterhoofd zal de mixed media poppenkast van Daan deels geënsceneerde, deels geïmproviseerde scenes en reactie op het toneelspel van Thijme plaatsvinden. This is what it’s like, when worlds collide.