Van zaterdag 2 november tot en met zondag 24 november 2013 organiseert Stichting Idee-fixe in een uitwisselingsproject met Neue Galerie Landshut uit Landshut (D), een expositie met de Duits-Syrische kunstenaar Adidal Abou-Chamat, 1957 (Munchen).

De tentoonstelling zal bestaan uit grote autonome fotowerken en een video-installatie. In haar meest recente werk hanteert zij sterk autobiografische thema's. Waarmee zij voortbouwt op eerdere onderwerpen waarin zij sociale en culturele ontwikkelingen in de maatschappelijke positie van de seksen onderzocht.  Zij stelt zich hierbij de vraag of er zoiets bestaat als 'etnisch verschil'. Door middel van onder andere fotografie en video legt zij in haar beelden de complexheid bloot van politieke, conflictueuze situaties in het Midden-Oosten. Vanuit verschillende invalshoeken belicht. Het werkelijke thema is 'Borderlines'. Dreiging , twijfel en weerstand weerspiegelen in haar beelden.

Abou-Chamat is persoonlijk aanwezig bij de opening op zaterdag 2 november. Franz Schneider van Neue Galerie Landshut, die speciaal voor deze gelegenheid naar Breda komt, zal de tentoonstelling openen. Publiek kan op deze avond tot een uur of 22.00 u de expositie bekijken en met de kunstenaar hierover van gedachten wisselen.

Abou-Chamat volgde diverse studies waaronder de studie Ethnolgie aan de Ludwig-Maximilian Universität te Munchen. Een studie beeldende kunst aan het Chesterfield College of Art, in Edinburgh. Ook ging in New York studeren aan de State University.

In Londen volgde zij nog het Royal College of Art. Nam zij deel aan solotentoonstellingen bij diverse galerieen, zoals Gedok Galerie in Munchen (2008), de Neue Galerie Landshut in Landshut (2011) en Galerie Christa Burger in München (2011), nam zij deel aan groepstentoonstellingen, onder meer bij Galerie 68/11 in Keulen en ontving zij voor haar oevre diverse prijzen.

Informatie: www.idfx.nl en www.ngla.de Locatie Vlaszak 2, 1e verdieping. Opening: zaterdag 2 november om 20.00 u. Verder te bezoeken van do t/m zo van 14.00 tot 17.00 u en op afspraak.