do 29 jun '17 tot zo 02 jul '17

Van 29 juni tot en met zondag 2 juli 2017 organiseert Stichting Idee-fixe in de Stadsgalerij van Breda, een bijzondere expositie.
Drie Wijven & Swarth luidt de veelzeggende titel.
Met de beeldend kunstenaars Lea Theunissen Roermond, Petra Fenijn Purmerend, Marijke Hooghwinkel Breda, Nick J. Swarth Tilburg. Curator: Adriaan Muller.
 
Opening op donderdag 29 juni om 20:00 u. Met in ieder geval DJ Underground Tacticz en een Poetryscape uitgevoerd door de betreffende exposanten.

PoetryScape Op zateredag 1 juli v.a. een uur of 16:00 u. Met Max Swagemakers, rauwe viool. Solo optreden en onderdeel van de PoetryScape naast Nick J. Swarth, Lea Theunissen, Petra Fenijn en Marijke Hooghwinkel.
 
Afsluitingsproject op zondag 2 juli om 14:00 met Blaasvoetbal Tournooi georganiseerd door het BUTFF.
 
Over Petra Fenijn
Haar statement: "Smetvlees! Oftewel : Snijden doet lijden!". Zij woont en werkt in Purmerend onder de naam Petra Pelser-Fenijn in Purmerend.  Afgestudeerd aan de Rietveldacademie (Amsterdam) in 1991. Exposities  o.a. Art'n'toys in Fort aan Den Ham, Uitgeest. Moderne Ikonen, Kasteel Daelenbroek, Herkenbosch. Uwed Coffefilterart, op diverse plekken. Gogyoshi Art Project International, o.a. in Zuid Korea. Selfportrait Drawing binnenkort in Finland. In haar beeldende werk wordt zij vooral beÏnvloed door Oosterse kunst, het expressionime, actionpainting en Dada. Haar schrijfwerk noemt zij 'Alledaags Surrealisme' ook wel 'Absurdistische Truttigheid'. Veel van haar objecten vallen hier ook onder. Zij maakt boekjes, handgestempeld, geschreven, gebonden. Kortom: het boek als kunstwerk. petrafenijn.nl .
 
Over Lea Theunissen
Beeldend kunstenaar, dichter/schrijver, performer. Initiator van ‘Aan het Woord’ podium. Zij noemt zichzelf op dit moment ‘de atelierloze kunstenaar’. Haar werk ligt verspreid op verschillende plekken van het land. Ze vraagt zich af waar alles is, wat het nu precies is, welke betekenis het heeft als je er niet bij kunt. Ondertussen maakt ze dagelijks de wc’s van dementerenden schoon. Zij stellen haar ook vaak de vraag: wat is dat? Wat was dat ook alweer?
 
Over Marijke Hooghwinkel
Zij is beeldend kunstenaar, dichter, werkt met geluid, ook in combinatie met video via M.O.N.I.T.O.R.I.N.G. Zij stelt zichzelf kaders:  R o u t e . . ;  is te ordenen.  Monitoring is recycling tegelijk het opruimen. Vloer werkt is ook object.
Treedt regelmatig op als dichter op diverse podia door het hele land en in belgië. Binnenkort verschijnt haar debuut dichtbundel ‘Er staat nog een stoel’. Uitgegeven bij MeerPeper. Initiator van het 1m2 Podium, http://1m2podium.blogspot.nl/ . Hiermee strijkt zij neer op diverse plekken in Nederland. Medewerker Stichting Idee-fixe en het BUTFF. Meer informatie over haar als kunstenaar via  http://www.openwanden.nl/MENU_naHP_.php . Meer over haar als dichter via http://literairewanden.blogspot.nl/
 
Over Nick J. Swarth
Nick J. Swarth is als maker actief in diverse disciplines, maar het uitgangspunt is altijd tekst. ‘Shabby Art That Falls Apart’ is de verzamelnaam voor het beeldend werk, dat bestaat uit tekeningen en assemblages. Swarth is de stem van Betonfraktion. Het noise rock trio bracht drie platen uit. In 2016 verscheen ‘I Changed My Seks’.
Meest recente publicatie: ‘Mijn onsterfelijke lever’. Ook in druk: ‘¡Mondo Manga!’; “Horror Vacui | een docudrama in 14 staties’, verslag van een schandaalverwekkend kunstproject (i.s.m. Jeroen de Leijer). Van 2005-2007 was Swarth stadsdichter van Tilburg. Gedichten in de openbare ruimte krijgen vorm in het project ‘On-site poetry’ (i.s.m. Sander Neijnens).
www.swarth.nl

Over Max Swagemakers
Max Swagemakers (Tilburg), violist en componist. In zijn muziek, passeert hij meerdere stijlen. Speelde met projecten als Tadderak, (Cirque du) Platzak, Project Kimera en andere bezettingen op festivals en evenementen, maar ook in kerken en synagogen door heel Europa. Tegenwoordig speelt hij voornamelijk eigen improvisaties/ composities uit het hart, daarnaast met projecten als Maxspeelt en HAX, en is vaak gastmuzikant bij "poetry” gelegenheden. Door invloeden uit klassiek, jazz, folk, punk, drum'n'bass, tekno en trance te combineren ontstaat er een dynamisch avontuur aan muziek. www.maxspeelt.nl

Over Blaasvoetbal Tournooi Zie de BUTFF website.

Praktische:
Organisatie: IDFX/BUTFF www.idfx.nl www.butff.nl
Project: Drie Wijven & Swarth
Exposanten: Lea Theunissen, Petra Fenijn, Marijke Hooghwinkel & Nick J. Swarth
Curator: Adriaan Muller
 
Opening: donderdag 29 juni 20:00 u
Met DJ Underground Tacticz &

PoetryScape: zaterdag 1 juli rond 16:00 u. Met Max Swagemakers, violist.
Afsluiting: zondag 2 juli 14:00 u met Blaasvoetbal Tournooi met DJ Louis van Londen en DJ Emile Jonker.
Expositie open: elke dag van vrijdag 30 juni  t/m zondag 2 juli van 14 - 17 u
 
Locatie: Stadsgalerij, Oude Vest 34 Breda