To the distant observer
To the distant observer
To the distant observer

To the distant observer is de titel van de expositie en initiatiefnemer is Tomoko Baba.  Zij heeft voor deze expositie twee kunstenaars uitgenodigd: Rumiko Hagiwara en Bas Wilders.  Drie beeldend kunstenaars van naam.

De installatie van Tomoko Baba heeft de subtitel: ‘een bode’. Zij hoopt hiermee de suggestie te wekken van ‘hoop’.

Bas Wilders, fotograaf, exposeert drie groepen foto’s onder de titel "Excerpt Eindhoven". Dit werk is een gedeelte uit een omvangrijk werk waaraan Wilders nu werkt.

Rumiko Hagiwara: haar werken bestaan uit kleine veranderingen in het dagelijks leven gebaseerd op de gedachte dat ruimten geheugen bevatten. Zij vestigt de aandacht hierop door te suggereren met beeld. Een mooi voorbeeld hiervan is o.a. haar werk Ten Square Metre of Shadow uit 2011.

Voor de opening op vrijdag 6 april is KEUR BRELJANT uitgenodigd. Een muziekgroep die zich heeft toegelegd op het vertolken van met name Nederlandse vertalingen van Jacques Brels kunstzinnige nalatenschap. KEUR staat voor verscheidenheid en fonetisch voor het woord hart – coeur in het frans. “Zangeres Lidewij is toegewijd aan de inhoud van elk lied dat zij zingt en waar zij haar emotie overtuigend en doorleefd neerzet in de lijn van Jacques”, aldus een citaat.

Met Lidewij van den Bouwhuijsen, zang en arrangement, Vlaams-Nederlands. Joost olhuizen,accordeon, Nederlands. Lorenzo Brandli, gitaar en arrangement, Chileens -Zwitsers. Romano Renfort, bass,Surinaams. Albert van Osch, percussie,Antilliaans-Nederlands. Dat belooft een keur aan kleur.