Expositie Salon des Refusés van zaterdag 28 januari tot en met zondag 5 februari 2023.

OPENING op zaterdag 28 januari om 9:30 met inloop, Om 20:00 performatieve prijsuitreiking. Je bent van harte welkom om de opening bij te wonen voor de performatieve prijsuitreiking waar ons SDR Comité prijzen uitreikt voor de meest poëtische afwijzingen! FINISSAGE: zondag 5 februari vanaf 13.00 u. Met Artist talk over afwijzingen en selectieprecedures.

De expositie bestaat uit Bestaand werk + afwijzing & Onuitgevoerde ontwerpen + afwijzing. Voorafgaand hieraan was er een OPROEP met de volgende tekst:

Salon des Refusés OPEN CALL. Stuur vanaf nu al je afgewezen werk in naar mondriaanfronst@gmail.com en het SDR comité garandeert een plaats in de tentoonstelling. Voeg een authentieke afwijzing voor om deel te kunnen nemen (screenshot van een mail, brief, oid). De SDR Jury zal tijdens de opening op 28 Juni bij IDFX de afwijzingen beoordelen op poëtische en nietszeggende kwaliteiten.

Deelnemend kunstenaars: Jordy Koevoets; Hussel Zhu; Yolanda Roosen; Ine van Son; Yelena Myshko; Ro-Nalt Schrauwen; Nelleke Ponsteen; Marlies Verda; Charlotte Bol; Josette Lenders; Karen van Dooren; Ralph Posset; Ruth de Vos; Ursa Prek; Wouter van der Giessen; Ramon de Gier; Rineke Engwerda; Anika Hochstenbach

Over dit project, in werking gezet door curator voor het moment bij IDFX: Mike Anna, 

De vijfde iteratie van De Vernieuwers is een Salon des Refusés. De historische afwijzingstentoonstelling vond vanaf 1863 plaats in Parijs en wordt nu onofficieel georganiseerd door IDFX in de stad der steden: Breda. Met een vrolijke knipoog naar fondsen, applicaties en selectieprocedures beoogt het een criteriumloze tentoonstelling neer te zetten: bij een inzending wordt de deelname namelijk gegarandeerd. Het enige criterium wat we erop nahouden is dat werken afgewezen moeten zijn, wat een paradoxale bezigheid betreft, want een afwijzing door SDR maakt alsnog een afwijzing.

Van donderdag tot en met zondag van 13.00 u tot 17.00 u. Veilingkade 8 in Breda.