BUTFF2012
BUTFF2012
BUTFF2012
wo 05 sep '12 - 20:30 tot ma 10 sep '12 - 00:00

BUTFF2012 - Apocalypse: for the weird, the wicked and the bizarre !!

Van woensdag 5 tot en met zondag 9 september vindt, in Breda, alweer de zevende editie van het BUTFF (B-movie, Underground and Trash Film Festival) plaats. Het einde van de wereld komt eraan, dus hopelijk is het niet de laatste keer. Met het thema Apolcalypse: for the weird, the wicked and the bizarre... zetten we de bezoekers vast op het goede spoor

BUTFF2012: Apocalypse! Wat zou jij doen als het einde nadert? In deze editie van het festival laten we films zien over wat mensen doen als er geen remmen meer zijn. Wordt het plunderend door de straten gaan of vluchten naar de schuilkelders? Met een uitgebreid filmprogramma, muziek, poëzie, kunst en nog veel meer gooit BUTFF2012 alle remmen los.

Eerste gasten bekend

Hoofdgast dit jaar is de Canadese special effects kunstenaar Rémy Couture. Zijn foto en filmwerken zijn zo levensecht dat Interpol hem in 2009 begon te verdenken van het daadwerkelijk plegen van de misdrijven die te zien zijn op de foto's en video's die hij op zijn website had gepubliceerd. Hij komt naar Breda met filmmaker Frederick Maheux. Maheux maakte een documentaire over de Interpol-aanklacht van Rémy Couture getiteld Art/Crime.

De Amerikaanse fotograaf, antropoloog, archeoloog en 'urban explorer' Bradley L. Garrett zal met zijn fotografisch werk en een korte film aanwezig zijn. Meer over het programma, gasten en films wordt binnenkort bekend gemaakt.

BUTFF breidt uit

Na een succesvolle samenwerking vorig jaar zal BUTFF dit jaar nog intensiever met het Razor Reel Fantastic Film Festival gaan samenwerken. Tijdens het festival is er een speciaal filmprogramma onder de noemer BUTRR.

Het BUTfestival hart rond het binnenplein van de Nieuwe Veste biedt weer net als voorgaande jaren drie filmzalen. Voor het eerst maakt de IDFX-tussenverdieping (Markendaalseweg 36, Breda) ook deel uit van de BUTFF vertoningslocaties. Hier worden de BUTfilmtoppers herhaald.

Café Het Hijgend Hert is dit jaar, op woensdag- donderdag- en zondagavond, ook een van de BUTFFpodia met performance, muziek, dichters, kunst en meer.

Meer BUTnieuws volgt snel, dus houd de website dus in de gaten!

Wat is een BUT film?
B-films zijn met een klein budget gemaakte films die niet onder een grote productiestudio vallen. Underground-films zijn films die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Ze bevatten vaak expliciete beelden. Trash-films zijn over-de-top-films qua inhoud en beeldmateriaal.

Wij putten uit het arsenaal dat zich onder de A- en B-film bevindt. Een 'koeievlaai' van filmmakers, die nergens terecht kunnen omdat ze veel te eigenwijs zijn of absurde dingen doen.' Paul Hagenaars, festivaldirecteur BUTFF

'BUTFF laat iets anders zien!'