PREFRONTAAL

Locatie Brandpunt is tijdens Interference 2014 Prefrontaal één van de locaties waar je wezen moet.

LEZING KUNSTENAARSGESPREK WORKSHOP INSTALLATIES PERFORMANCE

Hier exposeren Mischa Daams (Den Haag), Léon van Opstal (Amsterdam), Dennis de Bel (Rotterdam), Christiaan Zwanikken (Amsterdam) en Gaby Felten (Den Haag).

---Met de installatie mousse ambiguë van Mischa Daams, begeeft je je  in een choreografie van interfererende luchtstromen, een compositie van continuïteit en beweging. Zijn werk roept de vraag op in hoeverre onze subjectieve beleving de objectieve wereld kleurt of invult. Hij zet al het vertrouwde op losse schroeven.

---Léon van Opstal werkt aan nieuwe ‘re-animatrons’ waarin mechanismen en bestuivers samen komen. Door middel van bepaalde technieken onderzoekt hij de technologische waan waarin wij ons volgens hem bevinden. De ogen van de toeschouwer openen, een hernieuwde vorm van bewustzijn wekken voor de circle of life waarin wij leven, dat is wat hij probeert.

---Terugkerend thema in het  werk van Dennis de Bel is 'recycling' en 'manipulatie'.

Op het eerste gezicht grappig uitgevoerde objecten, die bij nadere beschouwing veel meer te vertellen hebben. Kortom: Dennis de Bel geeft ons  een zeer aparte  kijk op de werkelijkheid.

---Christiaan Zwanikken installeert een draagbaar gerobotiseerd 'lichaamsverlengstuk' dat bestaat uit een verstelbaar harnas met daaraan een gemotoriseerde mechanische arm bevestigd. Fysieke interactie met robotmechanismen, computer en skeletresten die abstractie en emotie verenigt. Interactie door middel van sensoren die reageren op de aanwezigheid van de toeschouwer.

---Gaby Felten toont een video-installatie met de titel Slow Walking. Tijdens 'trage loopoefeningen' zoals Felten dat noemt, verdwaalt zij in zichzelf, ondanks de aanzienlijke hoeveelheid mensen en andere beweging om haar heen. Men schijnt haar niet eens op te merken! Installatie. Performance donderdag 13 november 2014 19.00 u van Grote Markt naar Brandpunt.

---Workshop Augmented Reality met Sander Veenhof en Jantine Wijnja. Voor deze workshop kun je je inschrijven. Titel: UNKNOWN UNKNOWNS.

Lezing: zaterdag 22 november locatie Brandpunt.
Sara Jahfari, Phd neurowetenschappen aan de UvA, in gesprek met Philip Schuette, Research Master Methods en Kunstenaar.   Meer info via www.idfx.nl

Reigerstraat 16, 4811 XB Breda