IDFX-film project bij Breda Buiten op verschillende locaties van 23 juli tot en met 22 augustus 2021. Film vertoning  op diverse locaties buiten. Vijf keer unieke films. Genieten, griezelen, lachten, beleven. Met op zaterdag 31 juli Art-performance bij 1m2 Podium in het voorprogramma door Joey Monopoly. Net afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost Breda. Prijswinnaars St. Joostpenning, Van Gogh AiR en AIR De Missie. 

Vrijdag 23 juli vindt de eerste film voorstelling plaats met De Patrick (Film, 2019) op het BUaS terrein. Monseigneur Hopmansstraat 2, 4817 JS Breda. Over De Patrick."Sometimes to get what you want, you have to not want what you want." 

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

zaterdag 31 juli de film ‘Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe (Film, 1996)’ in Park Overbos bij de fonteinen de tweede film voorstelling. In het voorprogramma: 1m2 Podium met een performance door Joey Monopoly. Over Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe. Op een mooie zomerochtend dalen de biologen Claude Nuridsany en Marie Perennou af in de jungle van een grasveld. Ze gaan er op zoek naar de bewoners van een onbekende wereld binnen de wereld, die van de fantastische wezens die tussen het gras en op het water leven. Door hun vergrootglas ontdekken ze een parallelle micro-wereld waar andere wetten gelden.

Vrijdag 6 augustus, derde film voorstelling. Met De Grønne Slagtere (Film, 2003) op het BUaS terrein. Over De Grønne Slagtere: "There is something mythological about killing an animal and then mocking it by sticking it into its own intestine". Bjarne en Svend zijn vrienden en werken beide bij een slagerij. Svend heeft een grote ambitie gedreven door een even groot minderwaardigheidscomplex, terwijl Bjarne helemaal nergens van houdt behalve van zijn vriendin Astrid. Door een eigen slagersbedrijf te beginnen, kunnen ze ontsnappen van hun gemene baas, maar de winkel loopt niet zo goed totdat er een bizar toeval plaatsvindt.

Vrijdag 13 aug, vierde filmvoorstelling. Aqauslash. Locatie Wolfslaar zwembad. "Your killer vacation awaits" De jaren 80. Een groepje pas afgestudeerde tieners gaat naar een waterpark om hun laatste schooldag te vieren. De problemen beginnen als blijkt dat een een bloeddorstige maniak alle attracties in het waterpark uitgerust heeft met dodelijke valstrikken.

vrijdag 20 augustus, vijfde film voorstelling. Nomadland. Locatie BUaS terrein "See you down the road." Fern is een vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis. Ze vat een reis aan doorheen het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Hierbij meet Fern zich de levensstijl aan van een moderne nomade en reist ze per busje.

Programma-overzicht:

vr 23 juli 21:30 - De Patrick (Film, 2019) - BUaS terrein

za 31 juli 21:30 - Microcosmos: Le Peuple de l'Herbe (Film, 1996) - Park Overbos bij de fonteinen + Art-performance Joey Monopoly om 21:00 u.

vr. 6 aug 21:30 - De Grønne Slagtere (Film, 2003) - BUaS terrein

vr 13 aug 21:30 - Aquaslash (2020) Horror onder de waterglijbaan - Wolfslaar zwembad

vr 20 aug 21:30 - Nomadland (Film, 2020) - BUaS terrein