Art/Crime
Art/Crime
Art/Crime

Rémy Couture, een grimeur uit Quebec, wordt in 2009 thuis gearresteerd en later aangeklaagd voor obsceniteit en corruptie van de moraal nadat de politie een klacht ontving over foto's op zijn website Innerdepravity.com. De website is niet meer beschikbaar, maar de foto's zijn nog te bekijken op BREAK, via Rue Morgue 666. Toegegeven, de foto's en films zien er zo realistisch uit, dat het de politie nauwelijks kwalijk is te nemen dat ze dachten dat de foto's echt zijn. Het niveau van de special effects die grootmeester Rémy maakt, is zo hoog, dat niemand het verschil meer kan zien. Dit roept belangrijke artistieke, ethische en helaas ook juridische vragen op.

Art/Crime bediscuseerd geweld, fictie en censuur in films maar ook in het weinig gereguleerde internet. De documentaire laat verschillende visies zien, waaronder die van regiseur Nacho Cerda (Aftermath), Robert Morin en Patrick Senechal.
Vrijdag 21 september om 21u, Cultvideotheek NextPage / Worm Rotterdam  Boomgaardsstraat 71 (via ingang Worm, zijstraat Witte de With)
Plus exclusieve foto tentoonstelling met dank aan Rémy Couture en BUT filmfestival.
Support Rémy Couture