De screening After Movie is onderdeel van een serie events georganiseerd door Yellow Cube Festival waarbij de notie van een festival wordt gedeconstrueerd en ontleed. Andere toekomstige events zijn: Technical difficulties, Longlist, Early Bird, Soundcheck en Yellow Cube Festival 2024.

After Movie gaat niet zozeer over de filmische captatie van een event voor promotende doeleinde, maar veeleer over het begrip 'aftermovie' in letterlijke zin.

After-movie. Na-film. In feite is elke gemaakte film een na-film. Een beeldende neerslag van een moment. De cameravoering is altijd toekomstgericht en slechts onderdeel van een reeks acties die een film tot film maakt. Het filmen zelf is in meer of mindere mate dus steeds vooraf berekend om op een later moment geassembleerd te worden met andere vormen van media. Voor de screening After Movie hebben we videowerken geselecteerd die nog een sterke verbinding hebben met hun oorspronkelijke 'filmische actie'. Het zijn werken die in eerste instantie niet bedoeld zijn als films of werken die nog niet weten dat ze films zijn.

 

Tijdens After Movie zal werk te zien zijn van Emma van der Put, Cédric Urbanski, Davide Manuli en Sid Dankers.

De screening zal van start gaan omstreeks 19u30.