film
Jaar: 
1974

Club 70's: Blacula

Club 70's is al een vast onderdeel van het BUT Film Festival sinds 2008.

Zondag 8 september zal tijdens het BUT Film Festival het VHS medium nieuw leven ingeblazen

Club 70's is al een vast onderdeel van het BUT Film Festival sinds 2008. Hier worden  drive-in - grindhouse - blaxploitations - horror - kung fu -  giallo – en andere cult-films uit de eind '60, de gouden jaren '70 en begin '80 getoond zoals ze bedoelt zijn:  "That means celluloid prints in various states of decay: Sometimes scratched, sometimes dirty and with lot's of splices, sometimes the color has turned red'.  Een film-print die zijn reis aan de westkust begon werd regelmatig opgelapt tijdens de reis door het noord americaanse continent, slechte behandeling in vieze projectie kamertjes van film-clubs, drive-in Cinema's gaf de print zijn 'beschadigingen'.

Dat geeft het ook z'n charme, die rauwe schoonheid willen wij graag laten zien.


Zoals in eerdere edities van on festival hebben wij weer 2 titels geselecteerd die wij met trots presenteren:
Dit jaar ligt de nadruk op de experimenten die in de jaren 70 plaats vonden in de VS toen regisseurs en producenten verschillende genres in één film wilde stoppen.

In onze tweede feature "Dynamite Brothers" (1974) doet beruchte regisseur Al Adamson een twijfelachtige poging om blaxploitation met Kung-fu te combineren. De film zou oorspronkelijk  'Stud Brown' te heten maar, aangezien de chinees helft van het duo veel meer tijd in beeld was en de meeste vecht scenes voor rekening nam is de titel aangepast. Zoals gewoonlijk weet Adamson er een zooitje van te maken, maar juist dat is wat deze film zo fascinerend maakt. Genoeg "sleaze and marshal-arts" scènes om die-hard fans een plezier te doen.