film
Jaar: 
1972

Club 70's: Dynamite Brothers

Club 70's is al een vast onderdeel van het BUT Film Festival sinds 2008.

Zondag 8 september zal tijdens het BUT Film Festival het VHS medium nieuw leven ingeblazen

Club 70's is al een vast onderdeel van het BUT Film Festival sinds 2008. Hier worden  drive-in - grindhouse - blaxploitations - horror - kung fu -  giallo – en andere cult-films uit de eind '60, de gouden jaren '70 en begin '80 getoond zoals ze bedoelt zijn:  "That means celluloid prints in various states of decay: Sometimes scratched, sometimes dirty and with lot's of splices, sometimes the color has turned red'.  Een film-print die zijn reis aan de westkust begon werd regelmatig opgelapt tijdens de reis door het noord americaanse continent, slechte behandeling in vieze projectie kamertjes van film-clubs, drive-in Cinema's gaf de print zijn 'beschadigingen'.

Dat geeft het ook z'n charme, die rauwe schoonheid willen wij graag laten zien.

Zoals in eerdere edities van on festival hebben wij weer 2 titels geselecteerd die wij met trots presenteren:

Dit jaar ligt de nadruk op de experimenten die in de jaren 70 plaats vonden in de VS toen regisseurs en producenten verschillende genres in één film wilde stoppen.

In William Crane's "Blacula" (1972) krijgen we een mix van blaxploitation en horror – wat eigenlijk heel goed uitpakt.  Het is een groovy camp en plezierige horrorfilm met redelijk acteerwerk. Eén van de betere blaxploitations uit de '70.