Jeroen Holthuis

a.k.a. Down the Rabbit Hole

Steph Byrne

Bio

I'm Steph Byrne, a photography artist with Dutch/Scottish roots.

za 09 jun '12 - 21:00

Fenster#4 met performances door Max van den Hout, Steph Byrne, Eduard Breuking, Jeroen Holthuis en dj Strontjong.

Steph Byrne, Nederlands/Schotse roots, studeerde af aan AKV St. Joost met fotografie  in 2011; volgt nu Master fotografie AKV St. Joost. Haar werk ontstaat vaak vanuit persoonlijke frustratie, obsessie en verwondering. Door introspectief onderzoek van dit focuspunt, ontstaan verschillende uitingen waarmee zij naar buiten treedt: fotografie, film, tekst en performance. Thema's die zij  behandelt zijn maatschappelijke rolverdeling en anarchie, vrouwelijkheid en het (vrouwelijk) lichaam en het romantisch drama. Haar performance bij FENSTER#4 zal doorlopend zijn, dus zonder apart moment of aankondiging: zij gaat haar lichaam met herinneringen beschrijven en wellicht mogen anderen ook hun herinneringen op haar schrijven.

Max van den Hout (student AKV St. Joost BK3; neemt ook deel aan studentenproject bij IDFX). Zijn werk is één groot frictiegebied tussen het uiterlijk vertoon en de introspectie, de bezeten obsessieve rituele handeling en sensuele tederheid, het romantische subject en de filmische realiteit: het uitvergrote artificiële decor (denk Thunderbirds 1965ish science-fiction stijl) van de lijdenslust! Het wrange gebied tussen James Bond en Max van den Hout en grote (anti-)climax!! de inwijding van Max 'James' Joey van den Hout: de inheemse, expressieve Priester. Met deze energie zet Van den Hout hopelijk zijn performance neer.

Eduard Breuking (student AKV St. Joost BK3; neemt ook deel aan studentenproject bij IDFX). Doet een performance waarin hij op speelse wijze samen met de kijker op zoek gaat naar de relatie tussen de kunstenaar en zijn publiek.

Jeroen Holthuis, beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper.  Zijn eerste publieke project als kunstenaar was de experimentele installatie met de naam Bitquid. Bij Fenster#4  treedt hij op onder de naam: Down the Rabbit Hole. Experimentele noise met zelfontworpen en gebouwde elektronica.

DJ Strontjong komt met een duivels muzikaal recept, waardoor men in Beieren de klokken hoort luiden, de melk in de uiers zuur wordt en de vissen spontaan rugslag doen. Gevarieerd muzikaal hapje, wat nog lang de smaakpapillen zal doen zinderen.

Fenster bij Podium@IDFX is een samenwerking van Julian Edwardes, autonoom beeldend kunstenaar en muzikant, Marijke Hooghwinkel (Watt's Up) en Stichting Idee-fixe.

Entree gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.