Derdejaars studenten Art & Research Sint Joost Den Bosch, School of Art en Design met werkperiode bij IDFX van 25 mei t/m 27 juni. Editie V met de studenten Julia Ravenstein en Lorenzo Dalm vanaf dinsdag 22 juni tot en met zondag 27 juni bij IDFX, Veilingkade 8 in Breda. Dit is de laatste editie.

Presentatie: zaterdag 27 juni tussen 14 en 18 u. 

Lorenzo Dalm. Doormiddel van traditioneel smeden stelt hij vragen rondom arbeid, ambacht, kunst en lichamelijkheid. Met oog voor het verleden worden zijn stalen sculpturen in het heden geplaats. Deze sculpturen zijn sterk geïnspireerd door middeleeuwse harnassen en de menselijke anatomie, en proberen een verhouding aan te gaan met de wereld om zich heen. Maar naast sculpturen werkt hij ook aan het vervaardigen van gereedschap en aan het inrichten van een werkplaats, om zo het ambacht te ontwikkelen en te bestuderen.

Julia Ravenstein. Julia werkt graag met verschillende technieken in het gebied van textiel zoals: quilten, patchwork, naaien, borduren, vilten, natuurlijk verven en meer. Met als bron van haar studie tekenen, schilderen, video en de ervaring van het 'zijn', doet ze een onderzoek naar de interactie tussen werk, emotie en de innerlijke wereld. Dit komt tot uiting in het maken van 2- en 3-dimensionale werken van textiel die zowel in de ruimte als op het lichaam kunnen bestaan.